Care sunt unele dintre cele mai bune coafuri / tunsori din toate timpurile?

Răspunsuri

10/18/2021
Deragon Hartwell

Ar fi practic imposibil să alegeți doar una dintre tunsorile istoriei.

Sincer să fiu, m-am gândit la această întrebare în ultimii 25 de ani în timpul petrecut în activitatea profesională a părului.

Dacă vorbiți cu 100 de oameni, toți ar putea avea păreri diferite despre cele mai mari tunsori ale istoriei.

Deoarece întrebarea se referă în mod specific la tunsori și nu la stilurile de păr, nu includ coafuri celebre create în jurul dreadlock-urilor, împletiturilor sau coafurilor similare.

Tunsori serioase pentru bărbați și femei de-a lungul istoriei

Atât bărbații, cât și femeile au zguduit câteva tunsori serioase și stiluri de păr de-a lungul istoriei.

O mare istorie a părului a fost influențată de evenimente istorice, epoci muzicale și cinematografice majore, modă, vremuri politice și tulburări sociale.

S-au scris multe cărți despre păr și despre modul în care anumite croieli și stiluri au fost piatra de temelie pentru schimbarea timpurilor.

Iulius Cezar - Tunsul Cezar

Luați-l pe Gaius Julius Caesar născut la 13 iulie 100 î.Hr. la Roma, Italia.

Chiar dacă în cele din urmă s-a descoperit că era chel, el a purtat o varietate de tunsori în primele sale zile, iar ulterior a purtat peruci.

Atât faimosul general, cât și mâna sa dreaptă, Marc Antony (ortografia tradițională) purtau aceleași tunsori care au fost imortalizate de-a lungul timpului de mulți actori, muzicieni, personaje sportive și politicieni celebri.

Bustul lui Iulius Cezar - De Andreas Wahra prin Wikimedia Commons

Tunsul scurt cu textură scurtă este caracterizat de breton bont, care poate ajuta la disimularea unei linii de păr în retragere. Laturile tăieturii pot fi purtate la fel de scurte sau chiar mai scurte decât marginea.

Această tunsoare clasică a generat numeroase variații de secole atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Ar putea fi cea mai mare tunsoare a istoriei? Eventual.

În vremurile mai moderne, regretatul Marlon Brandon purta o faimoasă croială Cezar. La fel și George Clooney și nenumărați alții.

Cezarul modern. A generat versiuni de pixies sau culturi pentru femei?

Tăierea este atât de versatilă încât poate fi combinată cu o decolorare sau o decolorare a templului, poate fi înclinată sau partea superioară poate fi deconstruită.

Nu se poate sfârși cu ceea ce se poate face cu coafura clasică, care poate fi, de asemenea, modificată în pixuri de culturi super scurte atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Alte coafuri istorice demne de remarcat pentru bărbați

Unele coafuri istorice foarte remarcabile pentru bărbați au inclus, dar nu s-au limitat la:

 • Mopul de top al lui Alexandru cel Mare și căutarea părților
 • James Dean Rebel Without A Cause tunsoare clasică quiff
 • Bucățile lungi ale caselor Beatles etichetate ca moptops
 • James Dean Quiff modificat de Elvis Presley și pompadour texturat
 • Tăierea de precizie a lui Humphrey Bogart pe bază de coafuri clasice pentru bărbați din anii 1920
 • Separare laterală clasică a lui Steven McQueen
 • Keith Richards rock n roll stil clasic din anii '60 cuib de pasăre
 • Kurt Cobain coafură lungă, șifonată
 • Punk-ul lui Johnny Rotten l-a lovit pe Mohawk
 • Dreadlock-urile groase ale lui Bob Marley
 • Șoimul fals al lui David Beckham
 • Will Smith se va estompa
 • Quiff Tousled Soft Loose de David Beckham (epoca 2014–2015)
 • Bob Dylan arăta plin de boem
 • John F. Kennedy Jr. perfect sculptat cu capul apropiat pompadour modern
 • Afro neîmblânzit de Jimi Hendrix inspirat de Frederick Douglass, care a fost modificat și adoptat de Jackson Five și de mulți alții.

Coafuri istorice demne de remarcat pentru femei

Unele coafuri istorice foarte remarcabile pentru femei de-a lungul istoriei au apărut, de asemenea, din unele femei celebre din istorie.

Cleopatra - Coafuri clasice

În timpul istoriei în care ambii soți ai Cleopatrei (ea a fost căsătorită cu Caesar și Marc Anthony în momente diferite) purtau ceea ce a devenit cunoscut sub numele de tunsoarea iconică Caesar, celebra regină a avut propria ei tunsoare și stil clasic.

Istoria a arătat că faimosul cap de regină a fost bărbierit, astfel încât să poată purta o gamă amețitoare de peruci în stiluri variate pe tot parcursul domniei sale.

Faimoasa perucă neagră cu corb a Cleopatrei, acoperită de o Cobra de cupru, pe care Nicki Minaji a favorizat-o în vremurile actuale, a prezentat bretonuri lungi care încadrează sprâncenele, cu părțile purtate lungi și drepte.

De-a lungul istoriei, multe femei și vedete celebre au adoptat acea coafură, inclusiv, dar fără a se limita la Cher, pentru rolul ei celebru de televiziune alături de regretatul ei soț Sonny.

Mult iubita Beyonce a fost renumită pentru o serie de peruci în toate culorile și stilurile. De asemenea, a purtat o versiune a perucii Cleopatra de-a lungul carierei sale de interpretare.

Coafurile istorice ale Mariei Antoinette

Ale lui Quora Greg Burns cu drag, mi-a oferit un link către următorul videoclip de pe YouTube, care oferă o istorie fascinantă a numeroaselor coafuri ale Mariei Antoinette.

Oferă detalii incredibile (mulțumesc Greg pentru referința uimitoare).

Louise Brooks - Bob din anii 1920

Actriță Louise Brooks a devenit renumită pentru tunsoarea ei clasică scurtă, care a devenit supranumită bob.

Așa cum au fost copiate numeroasele coafuri de perucă ale Cleopatrei și faimoasa ei măturare lungă de păr corb, la fel și bobul, care nu se demodează cu adevărat.

Vidal Sassoon - Păr unisex

Maestrul coafor Vidal Sassoon a devenit faimos la nivel internațional în anii 1960 pentru crearea bobului său unghiular semnat, urmat de tunsul său geometric în 5 puncte prezentat pe Grace Coddington.

A fost un stil simplu, foarte apropiat, care a fost reinventarea de către Sasson a celebrei tăieturi Bob popularizate de Louise Brooks în anii 1920.

În timpul domniei lui Sassoon ca Picasso al părului, bărbații și femeile celebre purtau versiuni ale diferitelor sale tunsori. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de păr unisex.

Versiunea Sassoon a tăieturii bob, care a devenit un fenomen de clasă mondială, a fost purtată de următoarele femei:

 • Mary Quant
 • Grace Coddington
 • Designerul de modă Rudi Gernreich
 • Goldie Hawn
 • Cameron Diaz
 • Nastassja Kinski
 • Drew Barrymore
 • Helen Mirren
 • Demi Moore
 • Keira Knightley
 • Bobul lui Rhinna din 2007
 • Aeon Flux al lui Charlize Theron
 • Jennifer Aniston - Rachel Bob + Shag din 1995 și Long Bob din 2011
 • Dorothy Hamill - Versiunea pană a bobului scurt
 • Taylor Swift
 • Katie Holmes

Sassoon a făcut istorie și când a întrerupt-o Al lui Mia Farrow blonda lungă Peyton Place se blochează într-un pixie foarte scurt pentru rolul ei în Rosemary's Baby.

Tăierea pixie super scurtă a lui Sassoon a început o mișcare lungă către tăieturile pixie, care continuă să se rotească în popularitate în timpurile actuale.

În 2009 modelul de pistă Tao Okamato a prezentat o versiune a tăieturii originale Sassoon, care a devenit cunoscută sub numele de tăietură de ciuperci, care avea o franjură mult mai plină, dar avea încă influențe puternice Sassoon.

Cea mai mare tunsoare a istoriei?

În funcție de cine vorbiți și dacă sunt sau nu în industria părului, vor avea o părere diferită despre cea mai mare tunsoare din istorie.

De la începutul timpului, bărbații și femeile și-au lăsat semnătura generațiilor viitoare după coafuri.

În timp ce mă gândesc Vidal Sassoon Cu siguranță a creat tunsori grozave cu bobul său geometric și tăietura în 5 puncte, croiala purtată de Iulius Cezar și Marc Anthony a lansat multe generații de tunsori similare atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Originală Tunsoare Cezar ar putea fi chiar indirect legate de unele tunsori feminine celebre de-a lungul timpului. S-ar putea chiar să fi fost folosit indirect pentru inspirația faimosului Anii 1920 bob tunsoare purtat de actrița Louise Brooks.

Când combinați istoria cu tunsoarea, trebuie să votez pentru tăierea prețioasă scurtă Caesar, încă populară pentru bărbați și femei în 2018.

Cel mai bun dorește tuturor.

Notă: În mod deliberat nu am inclus fotografii sau imagini istorice pentru tunsoare, deoarece multe sunt strict protejate prin drepturi de autor. Postarea de imagini fără permisiunea scrisă prealabilă din surse este strict interzisă de Quora, pe care o onorez.

Daggett Boast
Este rezonabil, natural și comun. A dori și a obține, totuși, sunt două lucruri diferite. Este rezonabil ca părinții să solicite copilului fie că plătește profesioniștii înșiși, fie îl lasă pe tată să o facă? Absolut! Este rezonabil ca părinții să vă descurajeze de la vanitate sau „irosirea resurselor”? Da. Este rezonabil pentru ei să BANTEZĂ de-a dreptul un copil de 16 ani din astfel de practici?...

Lasă o recenzie