Care este o altă frază pentru „purtați multe pălării”?

Răspunsuri

10/18/2021
Robbins Bazan

Draga Peter,

Cu cel mai mare respect pentru acei scriitori din jurul meu și abilitățile lor respective, nu aș folosi personal expresia „jack-of-all-trades”. când vine vorba de găsirea sau căutarea unui loc de muncă. Acest lucru se datorează faptului că aceasta este doar jumătate din expresie; cealaltă jumătate îți va da: „Jack-of-all-trade; maestrul nimanui."

În mod clar, acest lucru are mai mult un ton negativ prin faptul că poate fi reformulat cu precizie: „Cu siguranță mă pot descurca bine la toate cele mici; dar te rog Doamne, nu mă pune la conducerea a nimic important, pentru că cunoștințele mele sunt doar superficiale. ” Nu un mesaj pe care aș vrea să îl transmit unui șef despre o slujbă.

Desigur, multe depind de ce fel de slujbă candidați sau de care vă uitați. De exemplu, când, în tinerețea mea, am fost chelner la un club de golf în vârstă timp de șase săptămâni, m-am gândit că este timpul să-mi cresc salariul. O reclamă mi-a atras atenția în ziar: „Chelnerii au vrut; 200 de dolari pe săptămână, plus sfaturi bune, cazare în loc și mese incluse, într-un hotel mare de la mare ”

Nu am putut ajunge acolo destul de repede și am fost acceptat de toți chelnerii profesioniști printr-un pic de bâjbâială și multă pretenție. Două săptămâni mai târziu am fost concediat cu blândețe de către proprietarul hotelului care, când am întrebat de ce sunt eliberat, s-a întors încet de la fereastra biroului său și mi-a spus „Rămâneți incompetență, mi-e teamă!” El a avut dreptate; Eram complet depășit.

Dar piața muncii va deveni mai urâtă, cred, și este posibil să aveți nevoie de ceva mai bun decât un inventar al pălăriei voastre! Aș fi politicos insistent (competiția va fi puternică) și aș spune ceva de genul: „Sunt atât inventiv, cât și loial și, în trecut, am gestionat o varietate de abilități care s-ar dovedi utile acestei companii.”

În acea propoziție, nu căutați favoare; nu minți; ați menționat un cuvânt care îi place cu adevărat angajatorilor, „loial” (ca în, nu aș fura niciodată, nici nu m-aș duce acasă devreme, nici nu aș tăia vreun colț). De asemenea, declarați în liniște că puteți și veți întoarce mâna către orice parte a locului de muncă, dacă vi se solicită. În cele din urmă, mențineți mai presus de toate, veți dovedi un avantaj pentru firmă.

Știu bine că la urechile tale această propoziție ar putea părea inventată, pentru tine sau whatevva! Dar is una care te va distinge de ceilalți solicitanți și de câțiva șefi avea m-am gândit în compania mea, „de ce nu mai menționează nimeni vreodată loialitatea?” De multe ori îl veți auzi în restul lumii în interviuri, dar nu mai este „kool”, în societatea noastră hipersensibilizată, deși nu vi se va cere niciodată acest lucru, veți putea să exprimați o „preferință de pronume” - dar vă rog , numai în viața ta personală!

Dacă am trecut peste bord în lungul răspunsului meu, îmi cer scuze și, indiferent, îți doresc mult noroc în demersurile tale!

Dixon
Culoarea părului este probabil cel mai vizibil element din bogatul limbaj vizual al anime-ului. Fiecare dintre ele reflectă o anumită schiță aspră a unei personalități. Pentru detalii, permiteți-mi să citez aici un răspuns mai vechi. Răspunsul lui Martin Schneider la: De ce personajele japoneze au ochi albaștri și păr blond în anime? Anime urmează un limbaj vizual complex, unde elementele aparent ...

Lasă o recenzie