Aveau cavalerii medievali părul lung, așa cum este descris în filmele și cărțile moderne?

Răspunsuri

10/18/2021
Morette

Spre deosebire de sikhii care își păstrează părul în scopuri religioase, nobilimea care include cavaleri a adoptat un stil de menținere a părului lung. Părul lung și strălucitor ar reprezenta statutul lor și astfel i-ar acorda o atenție bună. Să-ți tai sau să-ți pierzi părul s-ar întâmpla chiar ca o pedeapsă pentru a-ți degrada ființa și reprezentarea eliminării rangului tău.

Coafuri Evul Mediu - coafurile Early Franks

Curioasa descriere a francilor de Sidoine Apollinaire, care spune:

„Și-au legat părul de in sau de culoare brun deschis deasupra frunții, într-un fel de smoc, apoi l-au făcut să cadă în spatele capului ca o coadă de cal. Fața era rasă curată, cu excepția a două mustăți lungi. veșminte de pânză, care se potrivesc bine de corp și membre și o centură largă, de care își atârnau săbiile.

„de mai multe ori francii au scos haina de război și centura de piele și și-au asumat toga demnității romane. Mai mult de o dată părul lor de in s-a dovedit a fi avantajos prin curgerea peste mantaua imperială și aurul cavalerilor, purpura de senatorii și patricienii, coroanele triumfale, fascesele și, pe scurt, tot ceea ce Imperiul Roman a inventat pentru a-și manifesta măreția, au ajutat la adăugarea celei strămoșilor noștri. "

„Părul nu este tăiat niciodată din capul fiilor regilor franci. Încă din tinerețe părul le cade grațios peste umeri, este despărțit pe frunte și cade în mod egal de ambele părți; este cu ei o problemă la care acordă o atenție specială. " Ni se spune, în plus, că l-au stropit cu praf de aur și l-au împletit în benzi mici, pe care le-au ornamentat cu perle și metale prețioase.

Coafuri Evul Mediu - coafuri și statut

În timp ce persoanele de rang se distingeau prin părul lor lung și curgător, oamenii purtau al lor mai mult sau mai puțin scurt, în funcție de gradul de libertate pe care îl dețineau, iar iobagii aveau capul complet ras. Era obișnuit ca nobilii și clasele libere să înjure după părul lor și era considerat culmea politicii să scoți un păr și să-l prezinți unei persoane. Degradarea regilor și a prinților a fost efectuată în mod public prin bărbierirea capului și trimiterea lor într-o mănăstire; când își recapătă drepturile și autoritatea, părul lor era întotdeauna lăsat să crească din nou. Putem, de asemenea, să concluzionăm că s-a acordat o mare importanță păstrării părului chiar și sub regii dinastiei a doua, pentru că Carol cel Mare a ordonat îndepărtarea părului ca o pedeapsă în anumite crime.

Coafuri Ev Mediu

Aniakudo Shinall
Salonul VIVA este o atmosferă frumoasă, curată, vibrantă, care inspiră în primul rând o cultură de a face pe toată lumea să se simtă bineveniți și confortabili. Am experimentat o serie de saloane care au un sentiment de „supărare” pentru ei, sau stilisti care au atitudine sau atmosfere care par bârfitoare ... dar VIVA este opusul. Zâmbete mari, stilisti talentați și atmosferă luminoasă, colorată, ...

Lasă o recenzie