Care au fost unele dintre coafurile populare din SUA în anii '70?

Răspunsuri

08/03/2021
Jezabella Wada

De-a lungul multor decenii, femeile și fetele adolescente au purtat părul lung, cu o despărțire centrală sau laterală, care a fost un stil preluat de la sfârșitul anilor 1960.

Alte coafuri de la începutul până la mijlocul anilor 1970 includeau tăietura ondulată „țigănească”, shagul stratificat și stilul „flicked”, denumit în mod popular „aripi”, în care părul era aruncat asemănător aripilor mici de la temple. Acest look a fost popularizat de vedetele serialului de televiziune Îngerii lui Charlie. Părul cu dungi blond sau „mat” era de asemenea popular.

În 1977, cântăreața punk Debbie Harry din Blondie a declanșat o nouă tendință cu părul blond platinat vopsit până la umeri, purtat cu o amendă lungă (breton). În anii 1970, realizarea uneia dintre coafurile populare pentru o femeie nu a luat mult timp. Se spune că aceste coafuri, inclusiv coafura afro, coafura Shaggy și părul cu pene (cunoscută atunci sub numele de „coafură Farrah Fawcett”), sunt perfecte atunci când ești în mișcare și ți-ar păstra stilul expresiv sub control.

Pentru negrii din Statele Unite și din alte părți, afro a fost purtat de ambele sexe de-a lungul deceniului. Ocazional a fost purtat de albi ca o alternativă la părul uniform, lung și drept, care a fost un pilon de modă până la sosirea punkului și „aspectul disco”, când părul a devenit mai scurt și despărțirile centrale nu mai erau modul.

Părul bărbaților tineri a fost purtat mult până la jumătatea anilor '1970. Spre deosebire de anii 1960 neîngrijiti, a fost adesea purtat în stiluri moi. În California, părul blond, surflat, dezordonat era la modă pentru băieții și tinerii adolescenți. La începutul deceniului, arsurile erau populare.

Unele dintre cele mai populare coafuri pentru bărbați includ coafura „Long and Luscious”, tunsoarea mod și coafura „buzz cut” popularizată de eroi de acțiune precum Steve McQueen. Continuând din anii 1960, coafura de coadă de rață și coafura Pompadour (cunoscută pe atunci sub numele de „coafura Elvis Presley”) erau populare în rândul tinerilor bărbați italo-americani și mexican-americani din marile orașe precum New York. Cantități mari de grăsime sau brylcream au fost utilizate în mod normal pentru a menține părul în poziție.

Nadab Arrezola
Nici un astfel de lucru. Ideea este să ieși în evidență, să-ți arăt că nu faci parte din turma cenușie. Există un stil ușor de păr punk rock: crustă, dar nu este rapid. Este foarte ușor, nu trebuie să faci nimic; nu vă spălați, nu vă tăiați sau nu vă pieptănați părul timp de aproximativ zece ani. Apoi, există OI, aspectul skinhead: doar rade-ți capul, este destul de rapid și ușor, dar nu chiar pun...

Lasă o recenzie