Fiul meu de 12 ani și-a crescut părul toată vara și acum refuză să se tundă înainte de a începe clasa a VII-a. Îl păstrează curat, doar arată nepăzit. Sunt un părinte rău pentru că permit această exprimare de sine?

Răspunsuri

10/18/2021
Holloway

Gândește-te înapoi la anii tăi Jr. High și amintește-ți cât de sensibil și de dificil era să treci doar fără să atragi atenția asupra a ceva care ar putea să jeneze sau să umilească? Este un moment dureros, iar copiii au nevoie de fiecare lucru de partea lor care îi face să se simtă bine cu ei înșiși. Mama mea habar nu avea ce era considerat acceptabil și mișto pentru colegii mei și asta era ceea ce conta, nu profesorii sau părinții. Nimeni nu vrea să fie hărțuit sau luat în râs sau să fie ales. Dacă aș permite mamei mele să-mi dicteze garderoba, părul ... aș fi fost fundul tuturor glumelor (încă mai eram uneori, dar era pe mine). Știam copii care vor cumpăra și ascunde o altă garderobă și se vor schimba după ieșirea din casă și înainte de a se întoarce în fiecare zi! Am refuzat să o las pe mama mea să facă aceste alegeri pentru mine și ne-am luptat din greu, dar a fost viață sau moarte în ochii mei și așa este la 13 ani.
Concentrați-vă asupra sănătății sale sociale, a interacțiunii cu ceilalți, a angajamentului său în școală, a valorii de sine, a notelor, a speranțelor, a viselor, a relațiilor și a semnelor de fericire sau depresie. Acolo vor fi riscurile pentru viitorul său sine.
Expresia de sine în aceste vremuri fragile este esențială! Acesta este momentul în care natura își pune substanțele chimice în creier care îi cer să-și caute propria identitate, separat de părinți. Acestea sunt semințele maturității și așa se intenționează să fie. Nu este o greșeală că toate acestea se întâmplă la această vârstă cu toată lumea. Treaba ta este să-l ferească de rău și distrugere, ceea ce este o treabă importantă.

Francois Morishito
Instructorii mei JROTC ne-au permis să avem orice coafuri dorim cu unele restricții. Părul nostru nu avea voie să ne atingă urechile, sprâncenele sau gulerul cămășii sau să iasă sub banda din față a pălăriilor purtate corespunzător (EXCEPȚIA: părul poate fi vizibil în fața capacului de zbor al unei fete). arsurile noastre nu aveau voie să se extindă sub partea inferioară a deschiderii urechii exte...

Lasă o recenzie