De ce să-mi fac o tunsoare îmi dă un ASMR?

Răspunsuri

10/18/2021
Janik Stigers

Cred că răspunsul este de două ori.

Din observarea comportamentului mamiferelor, presupun că are de-a face cu aspectul hrănitor al atingerii.

De multe ori se poate vedea o mămică lovind sau lingând fața și capul copilului. Îngrijirea în primate, de exemplu.

Așa cum am văzut la alte animale, îngrijirea stimulează eliberarea de oxitocină de-a lungul căilor neuronale din creier. Mișcarea acestor substanțe chimice este considerată a fi senzația plăcută de furnicături pe care o numim Asmr.

Oxitocina este critică în legătura socială și în atenuarea efectelor cortizolului, hormonul stresului, astfel încât Asmr poate fi benefic în acest fel.

Foliculii noștri de păr au receptori hormonali și sunt mai concentrați în special pe cap, astfel încât este posibil ca pielea capului să fie deosebit de sensibilă la atingere sau mișcarea părului și că acest lucru poate declanșa eliberarea hormonilor mai direct.

De asemenea, poate fi mai ușor pentru o persoană să se relaxeze într-un mediu de coafură, unde atingerea este acceptabilă din punct de vedere social. Este unul dintre puținele locuri în care experimentăm atingere non-sexuală, ca adulți.

Următorul articol poate fi de interes.

De ce oamenii și animalele se bazează pe atingerea socială

Jocul cu părul este cea mai solicitată tehnică practică Asmr a mea.

Priestley Hindson
Combinarea și stilul tradițional scurt, cum ar fi conicitate și decolorare pentru bază și opțional pentru partea superioară, de obicei combinate sau pur și simplu cele preferate. Iată câteva imagini cu tăieturi pe care le simt în tendințe de pe pagina mea de instagram: chrisfadez Imaginea de mai sus este o combinație între un combover și pompadour foarte solicitat. Imaginea de mai sus este un fa...

Lasă o recenzie