Poate cineva să-mi explice American Psycho?

Răspunsuri

10/18/2021
Altheta Gocke

În primul rând, cartea și filmul sunt diferite. Așa că voi presupune că vorbești despre amândouă.

PER TOTAL…

Este povestea tânărului bancher de investiții bogat Patrick Bateman.

Cartea și filmul sunt prezentate într-o narațiune „de curent de conștiință” și este foarte detașat și are o neglijență reală pentru lucrurile pe care o persoană normală le-ar considera importante, spun așa-numita „relație” cu Everlyn, care pare să nu aibă semnificație reală pentru el.

În carte există mai multe detalii despre fratele și mama sa, și scene din cluburile de noapte și așa mai departe ... totuși ... atât filmul, cât și cartea au ocazional ocazii în care vorbește despre modă, muzică pop și îngrijirea corpului său, în mod extraordinar, detaliu oarecum ridicol. În general, aceste lucruri arată doar că are multă atenție asupra a ceea ce o persoană normală ar putea considera relativ lipsită de importanță. Atât de mult, s-ar putea citi în el, că „asta este tot ce are el în viață”.

Această alterare nebună a semnificației în mintea sa este exemplificată în continuare de numeroase ocazii în care apar lucruri importante în complot sau pentru alții din punct de vedere emoțional, iar răspunsul său este să-l elimine și să răspundă cu „Trebuie să returnez niște casete video”. O linie preferată de mulți!

El începe o serie de crime, una specifică în filmul și cartea unui coleg de muncă Paul Owen, totuși ... crimele de carte sunt mai grafice și mai sadice. Tema generală este că „masca sa de sănătate a început să alunece”, în acest timp.

El introduce povești despre ucigași în serie cu totul neprevăzut împreună cu colegii / prietenii și în mai multe ocazii. În carte, el mărturisește în mod deschis că a comis crimă, dar în ambele răspunsul este că nimeni nu pare să-l ia vreodată în serios sau pur și simplu nu aud ceea ce spune sau nu îl înțeleg complet. (Acest lucru, cred că este foarte important, aș putea adăuga!)

Apoi, cartea și filmul au următoarea secvență nebună, (bineînțeles că cartea are mai multe detalii) în care ucide câțiva oameni și scapă de o mașină polițistă, apoi mărturisește că l-a ucis pe Paul Owen printr-un mesaj vocal telefonic către avocatul său. Revizuiește apartamentul lui Paul Owen, unde mai devreme fusese ucis și mutilat. Se așteaptă să găsească trupuri, dar în schimb este foarte curat cu flori. Un agent imobiliar îi spune că a participat la vizionarea apartamentului pentru că „a văzut un anunț în vremuri”. Ea îi spune că nu exista, apoi îi spune să plece și să nu se mai întoarcă. Este confuz.

Cartea are apoi alte câteva halucinații bizare; totuși, atât cartea, cât și filmul continuă, Bateman subliniind că vorbește personal cu avocatul său, care practic îi spune „nu l-ar fi putut ucide pe Paul Owen, pentru că l-a văzut la Londra” și crede că tot ce a spus a fost o glumă. De asemenea, el crede că nu este deloc Patrick Bateman, continuă să creadă că este altcineva. Cartea face cu adevărat o treabă mai bună în acest punct. Avocatul adaugă că el crede că „Bateman este un tâmpit, un plictisitor atât de plictisitor, fără greutate”, prin urmare nu ar putea ucide oameni. (Acest lucru pentru mine îl consider FOARTE important).

Acest punct este atunci când este foarte clar că prin intermediul filmului și al cărții ... mulți oameni au confundat oamenii pentru că sunt altcineva, și astfel Patrick însuși, ca narator, ar fi putut confunda unii oameni pentru că sunt alți oameni, inclusiv Paul Owen.

Cartea și filmul se încheie cu el purtând conversații ocazionale cu prietenii / colegii de muncă. Atât în ​​carte, cât și în film, există sentimentul că Patrick rămâne confuz cu privire la semnificația sa în lume și se întreabă ce tocmai s-a întâmplat și dacă contează.

AȘA ... CE ÎNSEAMNĂ TOATE?

Pentru mine sunt cinci puncte importante despre acest lucru ...

  1. Patrick ia foarte în serios și subliniază lucrurile care ar trebui ignorate sau considerate „superficiale”.
  2. Patrick ia foarte neserios lucrurile care ar trebui să fie importante, slujba lui, relația sa cu Everlyn și așa mai departe.
  3. Oamenii, inclusiv Patrick, confundă oamenii cu ceilalți, parcă „toți arată la fel”.
  4. Oamenii nu-l ascultă pe Patrick, în ciuda grotesceniei a ceea ce spune, pur și simplu nu îl înțeleg, nu îl ignoră sau consideră că este o glumă.
  5. Nu știm dacă toate crimele se întâmplă efectiv sau dacă sunt halucinațiile sale, nici el.

Toate aceste lucruri se leagă într-un mod care face din aceasta o satiră. 1 și 2 par a fi încurajate de cultura populară.

Cultura populară, este copiată de oameni, apoi devin o asemănare între ei, ceea ce face ca 3 să devină realitate.

În 3 a fi o realitate 4 se întâmplă deoarece orice lucru care nu este „normalitate” devine confuz, neînțeles sau ignorat.

Ceea ce duce la 5 ... cu toți cei din jur cerându-i să fie „normal” sau „să spună ceva în viziunea lor îngustă despre ceea ce este real”, așa că nici măcar nu știe dacă comportamentul său „anormal”, pe cât de ridicol de grotesc este, s-a întâmplat cu adevărat sau nu, căci dacă s-ar întâmpla ... oamenii nu ar observa?

Ceea ce duce la ceea ce cred că este punctul final atât al cărții, cât și al filmului ...

Oamenii nu observă ceea ce este important despre oamenii în fața lor.

Tu? Când vorbești cu cineva ... crezi că „băiatul are atât de bune emoții” sau „are într-adevăr un mod bun de a gândi la lucruri”, sau doar observi ce costum și cravată poartă? Poate doar cartea lor de vizită? Sau sani?

Cartea spune asta foarte bine prin povestea și caracterul ei. În cele din urmă ... Patrick a făcut sau a avut episoade halucinaționale despre a face lucruri incredibil de dezgustătoare, iar oamenii pur și simplu nu observă. Atunci șocul pentru el este nu numai faptul că crimele sale ar putea fi doar gânduri, ci și faptul că gândurile sale sunt lipsite de sens pentru alții, așa este și existența sa.

Numeroasele citate despre asta îmi plac cu adevărat ... arată cum se știe el însuși, dar el simte că nu face ca actele sau gândurile sale grotești sau ambele, să nu fie recunoscuți ... să nu mai vorbim de el însuși. Aceste rânduri sunt probabil preferatele mele din orice carte sau film!

---

„… Există o idee despre un Patrick Bateman, un fel de abstractizare, dar nu există eu real, ci doar o entitate, ceva iluzoriu și, deși îmi pot ascunde privirea rece și tu poți să-mi dai mâna și să simți carnea care te cuprinde și poate chiar simțiți că stilul nostru de viață este probabil comparabil: pur și simplu nu sunt acolo. ... ”

-

„Personalitatea mea este incompletă și neformată, inima mea se adâncește și este persistentă. Conștiința mea, mila mea, speranțele mele au dispărut cu mult timp în urmă (probabil la Harvard) dacă au existat vreodată. Nu mai sunt bariere de trecut. Tot ceea ce am în comun cu necontrolabilul și nebunul, viciosul și răul, toate haosele pe care le-am provocat și indiferența mea totală față de el, „

-

„Cred că mulți fulgi de zăpadă sunt la fel ... și cred că și mulți oameni sunt la fel.”

----

„Gândește-mă că, dacă aș dispărea în acea crăpătură, spune cumva să se miniatureze și să mă strecor în ea, sunt bune șansele ca nimeni să nu observe că am plecat. Nimii ... unuia ... nu i-ar păsa. De fapt, unii, dacă ar observa absența mea, ar putea simți un sentiment de ușurare ciudat, nedefinibil. ”

---

„Dar chiar și după ce am recunoscut acest lucru - și am de nenumărate ori, în aproape fiecare fapt pe care l-am comis - și am ajuns față în față cu aceste adevăruri, nu există catharsis. Nu dobândesc cunoștințe mai profunde despre mine, nici o nouă înțelegere nu poate fi extrasă din povestirea mea. Nu a existat niciun motiv pentru care să vă spun nimic din toate acestea. Această mărturisire nu a însemnat nimic ... "

-

„Nu a existat în mine o emoție clară, identificabilă, cu excepția lăcomiei și, eventual, a dezgustului total. Aveam toate caracteristicile unei ființe umane - carne, sânge, piele, păr -, dar depersonalizarea mea era atât de intensă, ajunsese atât de adânc, încât capacitatea normală de a simți compasiune fusese eradicată, victima unei ștergeri lente și intenționate. Imitam pur și simplu realitatea, o asemănare aspră a unei ființe umane, cu doar un colț slab al minții mele funcționând. Se întâmpla ceva oribil și totuși nu mi-am putut da seama de ce - nu aș putea pune degetul pe el. ”

_____

Nu pot să nu simt că o mulțime de oameni, în special la serviciu și trecători, nu vorbesc cu adevărat cu mine ... cel puțin nu mă întreabă cum gândesc eu despre lucruri ... „fără politică, fără religie” este un fel de „ regula conversației politicoase ”astăzi. Drept urmare ... oamenii par să vrea doar să-mi fac treaba sau să trec și să tac. Și dacă comentează despre mine, îmi spun să mă tund sau să îmi iau o cămașă nouă ... poate să slăbesc sau să-mi „spună despre marca ta de ...” bine orice ... moda muzicală ... orice este în cultura populară astăzi ... în care caz, aș putea fi ascultat. Tot ce trebuie să fac este să învăț pe larg despre haine, muzică și să vorbesc ca o reclamă cu reguards pentru ei. Acesta ar putea fi oportunitatea mea de a vorbi ore în detaliu ... după toate acestea ... M-AU ÎNTREBAT, asta este tot ceea ce par să-mi ceară vreodată și mi se pare că oamenii acordă mai multă atenție reclamelor mai mult decât gândurile și emoțiile reale ale unei persoane ... . Sunt prea des prea adânci și necesită prea mult efort.

Ca urmare ... un psihopat se poate descurca bine în această lume. Ei își pot ascunde adevăratul sine, trebuie doar să înțeleagă superficialul. Mă îndoiesc că și ei ar putea exagera atenția asupra acestui lucru. Cartea și filmul duc aceste lucruri la extrem, dar având în vedere că le pot vedea în realitate ... poate societatea este mai psihopată decât suntem dispuși să recunoaștem ??

Da ... îmi place asta ... cartea și filmul, și îmi place această linie de gândire care merge cu ea. Există, desigur, multe altele.

Dearman Plotkin
Topurile și fustele lungi sunt întotdeauna un succes. Mai ales la nunta indiană. Dacă îl purtați pentru un eveniment de o zi, vă sugerez părul lung cu bucle libere fără efort. Ele sunt întotdeauna un succes pentru funcțiile Mehendi. Dacă părul tău nu este în mod natural lung, experimentează câteva extensii de păr temporare. Extensiile de păr clip-in sunt o opțiune excelentă. Acestea adaugă atât d...

Lasă o recenzie