Sunt o fată albă, cu aproximativ 3b păr creț. Îmi iubesc buclele, dar în unele situații nu vreau să trebuiască să-mi fac griji pentru ele. Dacă sunt pe cale să plec în vacanță, am voie să primesc un stil protector?

Răspunsuri

10/18/2021
Buckels Rapkin

Depinde.

În primul rând, recunoașteți opțiunile pentru stilul de protecție care nu sunt afrocentrice.
Cu toate acestea, dacă decideți că un stil afrocentric este ceea ce doriți, există o modalitate corectă și greșită de a face acest lucru. În primul rând, orice stil doriți, vă rog, vă rog, să-l numiți după numele propriu. Nu există nimic care țipă mai degrabă însușirea și ignoranța culturală decât să numească un stil, care a fost folosit și purtat de femeile negre de secole, după ceea ce Kardashienii cred că este drăguț pentru noua coafură pe care tocmai au inventat-o ​​literalmente rolați în timp ce citiți asta, vă rugăm să nu uitați).
În al doilea rând, fă-ți părul făcut de o femeie neagră, plătește-i. Obțineți pe cineva cu experiență, susțineți și recunoașteți cultura de unde a provenit acel stil. Întrebați-o despre ce stil vă va potrivi cel mai bine. Aș recomanda personal două cornrows mari, deoarece acestea sunt mai ușor de gestionat și par mai puțin ofensatoare (da, există șansa ca o persoană de culoare să vă găsească purtând orice ofensator în stil afrocentric, rețineți doar că experiența neagră este una diferită pentru toată lumea și că nu există o singură persoană non-neagră care să poată spune că o înțelege pe deplin (pe scurt, nimeni nu va ști niciodată mai bine despre ce înseamnă să fii negru decât o persoană neagră.)).
Aș dori să închei acest lucru menționând că sunt o femeie alb-negru bi-rasială cu păr 3b. Îmi place stilul protector (în prezent am părul în împletituri de cutie) și apreciez când alții apreciază și respectă cultura mea ca femeie neagră.

Ragnar
Hmm, complicat. M-am dus odată la un coafor al cărui șef i-a ordonat să-mi tragă părul. Am spus în mod special că nu-mi dați un chef și ea, în jargonul său tehnic (da, coafura are un limbaj foarte specific) i-a spus să-mi dea un chef. Am cam bănuit-o în acel moment, dar nu am îndrăznit să intervin, nefiind fluent în tunsori. Dar am ieșit de acolo cu un muget și foarte nefericit. Am regretat întotd...

Lasă o recenzie