De ce unii negri poartă piepteni în păr?

Răspunsuri

10/18/2021
Bow Plonka

Când aveam paisprezece ani, am încetat să mă tund. În primele câteva luni, nu am observat că părul meu se lungea, parțial pentru că jucam fotbal și căștile ascund bine părul lung. Dar, după șase luni, m-am uitat în oglindă și mi-am dat seama că părul meu crescuse ca o plantă în toate direcțiile. A trebuit să mă confrunt cu fapte: am avut un afro.

Personal, m-am mulțumit doar să-mi las fruntea să crească fără să-i acord o atenție. Cu toate acestea, tatălui meu nu-i plăcea acel plan. Tatăl meu a ajuns la vârsta majoră în anii '60 și '70, când afro erau mai mult decât o simplă coafură: erau simboluri ale rasei, culturii și uniformității. Avea standarde înalte pentru coafura naturală. Dacă aveam de gând să am un afro, trebuia să-i respect regulile, care includeau forme regulate (vizite la frizerie pentru a menține părul ordonat și bine conturat) și trebuia să-l pieptăn regulat pentru a-l menține prezentabil. Practic, afro-ul meu ar trebui să arate ca și cum și-a aranjat spatele natural în timpul zilei.

Singurul lucru pe care îl înveți repede atunci când încerci să menții un afro perfect globular, catifelat este că trebuie să-l pieptenești mult. Nu serios, MULȚI.

Pieptănarea cu o culegere îți menține părul pe toată lungimea, dar este temporară. Tendința părului de a se ondula mai aproape de scalp este implacabilă. Așa că îți culegi părul tot timpul. Uneori la fiecare oră. Uneori la fiecare cincisprezece minute. Uneori chiar mai des decât atât. Dacă nu vă pieptănați în mod regulat, acesta va arăta aglomerat și neuniform.

Un alt lucru pe care îl înveți repede când crești afară este că alegerile afro nu sunt cele mai convenabile pieptene de păstrat. Chiar și cele mici nu se încadrează într-un buzunar frontal și abia se potrivesc într-un buzunar din spate, unde sunt rigide și inflexibile. Cele mai mari nu se potrivesc deloc în buzunare.

Deci, ca urmare a nevoii frecvente de a folosi un pick afro care nu se potrivește cu ușurință în buzunare sau în altă parte, în cele din urmă începe să pară o idee bună să lăsați pick-ul să stea în brațe. Părul gros este, de obicei, suficient de robust pentru a-l ține în poziție, astfel încât alegerea rămâne doar la locul său pentru un acces ușor. Din câte știu eu, afro-urile sunt singurele coafuri negre în care este posibil să păstrezi un pieptene în el, iar opțiunile afro sunt singurele tipuri de pieptene pe care le vei găsi în acel păr.

Evident, unii oameni își vor păstra afro-urile în păr din alte motive, de exemplu, ca obiect de modă sau decor pentru păr. Cu toate acestea, chiar și persoanele care fac acest lucru își folosesc cel mai probabil alegerile în mod regulat pentru a-și păstra părul pieptănat.

Pe scurt, este practic să-ți lași alegerea în păr.

Ranique Huyghe
O tăietură pixie sau un chignon deasupra capului are aproape același impact asupra formei feței. Și chignonii sunt obișnuiți cu ținuta indiană. Bănuiesc că îngrijorarea ta este legată de ținutele elaborate, fluide, care nu se potrivesc cu coafura. Un saree poate fi drapat într-un mod structurat, cu pallu fixat în poziție și, prin urmare, arată bine cu orice stil de păr. Anarkalis vin în diferite s...

Lasă o recenzie