Trenduri 2012-2013 Londra – Salon International

In urma vizitei in Londra la SALON INTERNATIONAL 2012 impreuna cu o parte din echipa HELEN STUDIO SALON, va voi dezvalui ce se poarta in acest an… adica… SEXY HAIR!   SEXY HAIR!   SEXY HAIR!    SEXY HAIR!  SEXY HAIR!     

SEXY HAIR! Asa cum a repetat de nenumarate ori Patrick Cameron, este noul trend in hairstyling (pentru parul lung, dar si pentru cel mediu). Aceste coafuri sunt inspirate din perioada anilor `20-`60. Important pentru acest tip de coafuri este sa oferim clientului un look extravagant, finisat, dar in acelasi timp, care da un aer de lejeritate si fluiditate, ca si cum ar fi intr-o continua miscare. Parul lung nu este greu de coafat, trebuie doar bine pregatit.

„Hairstyling-ul este o parte extrem de importanta din lumea modei, o lume in continua miscare, iar Salon International este locul unde primele schimbari isi fac aparitia!”  Citat: Patrick Cameron.

Printre elementele extrem de importante anul acesta, se numara si ONDULELE. Care pentru stilistii cu experienta sunt destul de usor de realizat chiar si „by hand”(din mana). Pentru cei tineri este insa un ajutor de nepretuit folosirea „clipsurilor fluturas”, cum le-a numit Patrick Cameron. Aceste elemente se folosesc foarte mult, chiar si la o coafura de zi, unde bineinteles vor fi mai lejere.

IMPLETITURI!! Dupa cum deja stim cu totii, impletiturile sunt de ceva vreme prezente in trend! Din impletituri simple se pot realiza o varietate de coafuri, unele mai sofisticate, altele tineresti si foarte practice. Patrick Cameron a realizat pana si un dvd care contine doar tipuri de impletituri, acest lucru insemnand destul de mult coafura moderna …

BOOK PERSONAL! Toate clientele noastre trebuie sa afle ca o noutate absoluta ca la noi in salon se gasesc book-uri,  in care sunt expuse imagini cu coafurile si tunsorile realizate de stilistii nostri. Acest book este mentinut in permanenta la zi si actualizat cu imagini din activitatea noastra zilnica, astfel incat reprezinta un adevarat istoric atat al activitatii noastre cat si al coafurilor in general.  In acest mod, clientul nostru se va hotari mult mai usor asupra coafurii care o poate reprezenta mai bine. In cazul unor cliente care doresc coafuri speciale/cocuri, se salveaza mult timp deoarece acestea vizualizaeza imaginile dorite si pot opta pentru una dintre ele sau pentru o combinatie de elemente regasite in mai multe dintre acestea, bineinteles adaptata de stilist pentru forma fetei si tipul acesteia.

Jucati-va cu CULORILE! In acest an se poarta culori tari, bineinteles daca acestea va reprezinta! Acest lucru insemnand un mod usor de a scoate din monotonia culorii purtate pana acum, orice clienta, in functie de personalitate, job, stil vestimentar s.a. Stlistii nostri au la dispozitie materialele aduse de la SALON INTERNATIONAL Londra 2012 si cursurile de specializare in culoare oferite de scoala de coafura PROFESII HELEN!

Mai jos gasiti trenduri 2012-2013, cu denumirea originala(in engleza) si o scurta explicatie a tehnicii de realizare si culoare, care se adreseaza atat colegilor nostri de breasla, stilistilor nostri, cat si marelui public interesat de aceste noutati lansate la Londra.

THE BRODIE

Trend inspirat din show-urile John Galliano.

Tunsoare simetrica cu spatele scurt-graduat, partea din fata lucrandu-se pe linii suprapuse, usor graduata, top-ul fiind orientat si purtat inspre fata. La culoare Jayson Gray a utilizat blond auriu cu accente albastrui, ce evidentiaza nostaligia si patriotismul british.

 

 

THE KRYSTAL

Trend inspirat din muzica Icon Alice „Glass”.

O tunsoare tinereasca „crop”, avand in spate o graduare obtinuta la 90 de grade, iar partile din fata la 45 de grade. Personalizarea tunsorii obtinandu-se prin decupari in forma de triunghi, prin point-cut, dand o lejeritate in miscare purtandu-se aranjat doar cu un produs de styling care sa texturizeze varfurile.

Se creaza triunghiuri, unul in top si doua in spate lateral si se vopsesc cu magenta, baza se coloreaza cu roz, astfel incat culoarea generala sa reflecte calitatile quartz-ului impletind in acelasi timp efectul de oglinda asupra firului de par.

THE MUSE

Trend inspirat din colectia Alexander Mcqueen.

Bob clasic, se creeaza disconexiuni prin franjurarea, gen decupare din linia compacta a bobului, texturand si obtinand astfel o linie unica.

Culoarea este creata printr-o tehnica ce incurajeaza forma si miscarea naturala a firului de par, utilizand o infuziune de culori precum portocaliu, coral si roz, artista Jane Stacey a creat o textura interna ce evidentiaza feminitate si seductie.

 THE NOVA

Inspirat dupa modelul Natalia Vadianova, in colectia Givenchy Paris.

Este o tunsoare medie, dand impresia de par lung, lucrandu-se la 0 grade din pieptan pe lungime in partea din spate si restul parului lucrandu-se la 90 de grade pe top, astfel obtinand o graduare mare prin care se scoate greutatea din exterior pastrandu-se volumul pe interior. Bretonul se personalizeaza prin point-cut. Nana Gries a folosit o tehnica progresiva utilizand o combinatie de blond bej si blond auriu ce creaza umbre atat pe radacina cat si pe lungime lasand impresia unui rezultat mai putin finisat

 THE PRINT

Inspiratia vine din tribul amazonian – dupa modelul Arizona Muse.

O tunsoare medie, cu inspiratii tribale, multifunctionala datorita modului de executare prin care obtinem o texturizare si graduare maxima. Volumul ramanand pe interior, exteriorul avand o lejeritate mare in miscare.

Utilizand tehnica triunghiurilor de distribuire a culorii, mai intens la radacina decat pe lungime, fuziunea de albastru si violet (cerneala ) permite artistei Siobhan Golden crearea de textura si miscare inspirata din grafica digitala de printare.

 THE PRISMA

Inspirata dupa stilul Eduardian.

O tunsoare pe par cret, inspiratia din anii `20-`60 cu conexiuni la contemporaneitate. Nonconformista,  realizata prin tehnica twist-cut.

Dupa ce se realizeaza culoarea de baza (maro rece si maro nuca) se izoleaza partea de top in care se realizeaza o deschidere a varfurilor cu pudra si oxidant de 9 volume.Partea inferioara este suvitata prin tehnica de slefuire. Rezultatul final emana eleganta epocii frumusetii din istoria franceza.

THE TYRIAN

Un bob cu o usoara asimetrie in partile laterale , linia exterioara depasind usor centru de greutate al coafurii, inspirata fiind din prezentarile casei Chanel, cu un impact puternic, un breton foarte scurt, creand un aspect de peruca.

Jo O`Neil a creat o culoare cu umbre atat la radacina cat si pe lungime, permitand astfel trecerea de la un ton la altul. Culorile folosite sunt blond bej si albastru cu un reflex de mov, ce da tunsorii un aspect de inalta clasa.

 THE VERVE

Inspirata din anii `70, dupa modelul Michell Williams (Gucci House).

O tunsoare pentru par lung, cu o graduare extrema, aspect de trepte, lucrata la 90 de grade fata de top, obtinandu-se o textura in relief si un aspect anti-glamour.

Prin folosirea meselor groase suprapuse se creaza un buchet de blonduri in tonurile inspirate de natura (magnolia, cala si iasomia). Aceasta tehnica aduce adancime tunsorii si luminozitate tenului.

 THE DARMODY

Tunsoare barbateasca british, inspirata din anii 1920 dupa modelul Michael Pitt . Este executata cu tehnica foarfeca peste pieptan, foarte scurt, top-ul lucrandu-se la 90 de grade cu dis-simetrie(diferenta de marime) intre acesta si partile laterale, purtandu-se in fata sau usor alunecat spre spate, dand un aer trendy.

 

 THE URBAN

Tunsoare vintage inspirata din anii `50, dupa modelul Kirk Douglas, urmandu-se linia clasica, parul purtandu-se cu volum mare in fata, directionat spre spate.

 

Comentariile sunt închise.